TikTok je proširio dostupnost svoje Ticketmaster funkcije za kupovinu karata unutar aplikacije, čineći je dostupnom korisnicima u 20 zemalja.

2 min čitanja Proširena integracija TikTokove funkcije Ticketmaster unutar aplikacije sada je dostupna široj publici, obuhvatajući korisnike u ukupno 20 različitih zemalja. Ovo poboljšanje označava napore TikToka da proširi svoje usluge, pružajući praktičan pristup kupovini karata za događaje direktno unutar aplikacije za znatno veću globalnu bazu korisnika. December 04, 2023 15:27 TikTok je proširio dostupnost svoje Ticketmaster funkcije za kupovinu karata unutar aplikacije, čineći je dostupnom korisnicima u 20 zemalja.

Saradnja TikToka i Ticketmastera, koja je prvobitno pokrenuta u Sjedinjenim Američkim Državama u augustu 2022. godine, sada se proširuje na dodatnih 20 zemalja. Ovo partnerstvo omogućava korisnicima TikToka da bez napuštanja aplikacije lako otkriju i kupe karte za različite događaje.


Dostupno u zemljama uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Irsku, Australiju, Njemačku, Francusku, Kanadu, Meksiko i nekoliko drugih širom Evrope, ova funkcija omogućava umjetnicima u tim regijama da direktno na TikToku promovišu svoje uživo nastupe. Mogu dodati linkove događaja Ticketmastera na svoje videozapise, čime povećavaju angažman fanova.


Ova funkcija je bila ključna u uspješnoj prodaji karata kako za nadolazeće tako i za poznate umjetnike poput Niall Horana i Shania Twain, s preko 2,5 milijardi pregleda na povezanim videozapisima od početka probne faze.


Michael Kümmerle, voditelj razvoja globalnog muzičkog partnerstva na TikToku, naglasio je transformativni uticaj ove funkcije na prodaju karata za uživo događaje. Istaknuo je njen potencijal u povezivanju umjetnika i fanova, koristeći umjetnicima na svim etapama karijere.


Ovo savezništvo TikToka i Ticketmastera nije jedinstveno; Ticketmaster ima slične saradnje sa Snapchatom, YouTubeom i Spotifyom, nudeći otkrivanje događaja i personalizirane preporuke široj publici.

Komentari korisnika (0)

Dodaj komentar
Nikada nećemo dijeliti vašu e-poštu ni sa kim.