Veliko Ažuriranje Discordove Mobilne Aplikacije: Naglasak na Porukama i Vizuelnim Poboljšanjima za Korištenje u Pokretu

3 min čitanja Otkrijte najnoviju transformaciju Discordove mobilne aplikacije, prilagođenu za jednostavnu upotrebu u pokretu. Ovo značajno ažuriranje stavlja fokus na intuitivno slanje poruka te uvodi brojna vizuelna unapređenja za optimizirano mobilno iskustvo. Zaronite u detalje ovih unapređenja inspirisanih korisničkim povratnim informacijama, obećavajući organizovaniji, efikasniji i vizuelno privlačniji način održavanja veza. December 06, 2023 14:26 Veliko Ažuriranje Discordove Mobilne Aplikacije: Naglasak na Porukama i Vizuelnim Poboljšanjima za Korištenje u Pokretu

Nedavno je Discord predstavio značajno ažuriranje svoje mobilne aplikacije, ističući poruke i uključujući mnoge manje poboljšanja koja su često tražena.


Redizajn aplikacije, vođen prijedlozima korisnika, prilagođava mobilno iskustvo Discorda, naglašavajući jednostavnost korištenja za one u pokretu. To se razlikuje od njegove poznate desktop verzije i uvodi promjene za efikasniju organizaciju njegovog širokog niza društvenih alata.


Francesco Polizzi, menadžer proizvoda u grupi Discord, u nedavnom postu je detaljno opisao evoluciju fokusa Discorda od 2015. godine. Isprva je bio usmjeren uglavnom na PC igrače, dok je mobilna aplikacija bila sekundarna opcija za korisnike van računara. Međutim, sposobnosti Discorda su od tada dramatično proširene.


Ovosedmično ažuriranje zamijenjuje stare navigacijske dugmiće novim sistemom kartica. Korisnici sada mogu lako navigirati do Servera, Poruka, Obavijesti i svog Profila. Iako je eksperimentisano s horizontalnim rasporedom, Discord je zadržao klasični vertikalni stupac s lijeve strane za organizaciju servera, prilagođavajući one koji često posjećuju više servera.


Poseban odjeljak za Poruke sada objedinjuje direktnu i grupnu komunikaciju. To je značajno poboljšanje, uključujući statusnu oblast na vrhu koja prikazuje aktivnosti prijatelja u stvarnom vremenu, olakšavajući lakšu interakciju. Nova funkcija omogućava korisnicima da prioritiziraju određene poruke ili grupne niti, slično funkciji Poruka na iPhoneima.


Poboljšanja u navigaciji kanala i niti poruka omogućavaju jasniji prikaz informacija, grupirajući medije, linkove, datoteke i članove u organiziranijem i prostranijem rasporedu. Funkcija pretrage je značajno unaprijeđena, sada obuhvatajući univerzalnu traku za pretragu poruka, privitaka, pribijenih poruka i datoteka.


Poboljšanja u Discordu odražavaju karakteristike drugih aplikacija usmjerenih na poruke, posebno od Applea, prilagođavajući mobilno iskustvo stvarnim obrascima korištenja korisnika dok su u pokretu.


Dodatna ažuriranja povećavaju vizualnu privlačnost aplikacije, uključujući redizajniranu stranicu profila koja odražava Discordov naglasak na personaliziranim profilima. Dijeljenje slika i videozapisa je unaprijeđeno, podržavajući veće veličine datoteka, a sučelja za video i glasovne pozive su preuređena za mobilne korisnike. Zaokružujući ažuriranje, Discord predstavlja efikasan noćni režim (tema "Ponoć") i obećava brže pokretanje s manjom potrošnjom podataka.

Komentari korisnika (0)

Dodaj komentar
Nikada nećemo dijeliti vašu e-poštu ni sa kim.